year.da

FrihedsKassens år

Jeg er med til at udvikle noget kaldet FrihedsKassen.

Da jeg forklarede det for min mor forleden, spurgte hun klogt om projektet, omend tydeligvis en spændende udfordring, virkeligt kan lykkes? Verden er afgjort af lave, men er en så radikal ændring overhovedet mulig?

Irriterende spørgsmål! Og kløgtigt :-)

I en del år har tekniske tidsskrifter prøvet at forudse hvornår Linux har opnået kritisk masse for normale brugere. At dette eller næste år er Linux-skrivebordets år. Spøjst nok, set i bakspejlet, blev "året" igen og igen udskudt, og da så endeligt OLPC banede vej for opsvinget i netbooks og vi kunne sige at være nået frem, havde Verden flyttet sig videre: Nu er Fri Software lisså gængs og lisså brugbar på skrivebordet som kommercielt drevne systemer, men det bliver taget som en selvfølge, ikke lovprist, og vi ser fremad imod Næste Store Udfordring (som nørder) eller Næste Store Begejstring (som brugere).

Måske vil en lignende skæbne tilgå FrihedsKassen: Oprindeligt da vores interesse blev vakt, og gentagne gange siden selvom vi stadigt idag intet konkret har at vise frem - ja endda før vi begyndte at flikke (hacke) på FrihedsKassen - erklærede vores [Profet][] Frihedskassens år. Ikke direkte, men det smart formulerede "lige nu".

Jeg er begejstret og stolt af at arbejde på FrihedsKassen, og håber tossegodt at det bliver klar til globalt forbrug i et meget snarligt "lige nu" - vel vidende at det nok ikke sker på den måde. For jeg er sådan set ligeglad med hvordan det sker, bare der sker noget. Dette hænger sammen med den måde vi arbejder på: Flikkeri (hacking) ligner måske udefra en række større projekter, men er reelt jonglering med bunker af små brikker i et evigt puslespil, hvor hver brik kan bruges på flere måder og på tværs af projekter. Jeg arbejder ikke kunFrihedsKassen, lissom jeg ikke kun har arbejdet på Sukker tidligere, eller kun med Debian som platform:

Jeg arbejder på Frihedsaktiverende teknologier og måder at ramme dem ind så de batter noget i den Rigtige Verden.

Jeg håber sør'me du tager resultaterne for givet. For dét er succes!